2009. július 30., csütörtök

Szobrászat


Vlcskó János (Kiskunhalas, 1987-)

A KATEGÓRIAGYŐZTES MŰ ADATAI
Mű címe: Áttört forma
Mérete: 100*70 cm
Anyaga: papír
Technikája: perforáció
Készülés éve: 2008

mit jelent ma művész hallgatónak lenni
A mai világban fontos, hogy az embernek határozott véleménye legyen, hogy az életben segítség nélkül is el tudjon igazodni. Önmagunk kifejezése és megértetése másokkal és főképpen mások megértése nem is olyan egyszerű feladat. Ennek a kultúrának a megteremtéséhez járulunk hozzá pedagógus hallgatóként, később gyakorló pedagógusként. Nem utolsó sorban pedig fontos, hogy önálló alkotóként is kipróbálhatjuk magunkat. Az pedig különösen jó érzés, hogyha tanáraink, akik elismert művészek elismerően vélekednek tevékenységünkről.

miért vett részt a konferencián

Egyrészt szerettem volna kipróbálni magam, egy ilyen szakmai megmérettetésen, hiszen első évtől kezdve jó híreket hallottam róla. Ez minden diáknak egy izgalmas kihívás, egy lehetséges helyezés pedig nagy dicsőség. Szerettem volna jó eredmény elérni. Egy órai feladat sikeres megoldása után Gerle Margit tanárnő javasolta, hogy induljak. Az intézményi forduló után pedig a döntőbe vezetett az út.
mi volt az elkészült mű koncepciója
Az órai feladat a barackmag feldolgozása volt. Először a forma tanulmányozása, majd átalakítása, megváltoztatása volt a feladat. Különböző szempontok szerint vázlatokat, rajzokat készítettünk, majd ezeket térbeli formában feldolgoztuk. Ezen a munkán a mag felületén található rajzolatokat alakítottam át

INTÉZMÉNYI ADATOK
Intézmény: SZTE - Juhász Gyula Pedagógusképző Kar
Konzulens: Benesné dr. Gerle Margit , főiskolai tanár

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése